Preppy – mer än en klädstil

Att klä sig preppy handlar om mycket mer än att sätta på sig en pastellpolo och båtskor. Preppy är inte bara en klädstil utan även en livsstil, ett sätt att leva. Preppy utstrålar auran av en privilegierad livsstil. Ditt beteende kan därför vara nyckeln till en preppy livsstil. Att vara artig i sociala sammanhang och att börja med hobbyer som understryker din preppiga livsstil kan vara minst lika viktigt för att fullända looken.

Kläderna

En preppy look är stilren därför bör din outfit hållas relativt enkel. Detta innebär att enfärgade plagg eller sådana med enkla mönster är optimala. För att utstråla denna exklusiva look behöver du klä dig mer åt det konservativa hållet. Välj även en frisyr som är enkel och stilren så att det stämmer överens med resten av din look. En bob eller lob är helt rätt för en preppig stil, eller uppsatt i knut.

Välj tidlösa plagg, sådana som alltid kommer att vara i mode. Då har du även råd med de mer exklusiva märkena som snabbt kan bidrar till din preppiga livsstil. Några baskläder som kan hjälpa dig på vägen är blusar, slacks, cardigans, pikétröjor samt kostymer. Utöver att kläderna bör vara i enklare färger så som vit, marinblå eller karmosin bör de även färgmatchas korrekt. Detta gör du enklast genom att komplettera med vissa färger.

Accessoarerna

Accessoarerna är det som fullbordar din preppiga livsstil. Något man ofta ser är hårband eller diadem. Dessa bör vara i neutrala färger som kan matchas med ett flertal outfits, se även till att de är stilrena utan en massa detaljer. Den mest typiska accessoaren för en preppy look är pärlor. Och detta i alla dess former som örhängen, halsband, armband eller i broscher. Det är svårt att göra fel när det kommer till pärlor.

För att utstråla ännu mer prestige behöver du ett par solglasögon. Här är även klassiskt nyckelordet. Något att tänka på är att de bör anpassas efter storleken på ditt ansikte. För stora glasögon till ett litet ansikte samt vise versa kommer inte att komplettera din look. Lägg extra märke till att du bör hålla dina accessoarer i samma färgskala samt att aldrig kombinera två olika sorters metaller.

Pricken över i

Du bör under alla omständigheter vara noga med vad du väljer för dofter. Undvik tunga parfymer utan håll dig till fräscha lite blommiga dofter, och var diskret med hur mycket du sprutar på. Har du nagellack så välj mjuka ljusare färger och håll naglarna lite lagom långa. Det samma med makeupen, diskret är nyckelordet och gärna åt det målade omålade hållet där det ska se så naturligt ut som möjligt.

Glöm aldrig skorna när du satsar till en preppy look. Som vanligt handlar det om att välja klassiskt samt konservativt. Hudfärgade klackar är ett exempel på tidlösa skor. Loafers samt mockasiner fulländar även en preppy outfit. Matcha gärna handväskan med skorna och givetvis bör även den vara stilren. För ytterplagg är en snygg kappa eller rock perfekt, en snygg kavaj eller en vindjacka åt det marina hållet.

Det viktigaste med den preppiga livsstilen

Den preppiga livsstilen innebär även ett visst sätt att föra sig. Att ha ögonkontakt när du pratar med någon, alltid ta i hand, vara artig och satsa gärna på att kunna konversera om olika ämnen. Oavsett vad du har på dig gäller det i slutändan att vara bekväm i dig själv. Även inom en preppy stil kan vara mer avslappnad om du inte vill klä dig allt för strikt. Tänk marint i det läget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *