Rockig klädstil

Oavsett om du lyssnar på rockmusik eller inte är det mycket möjligt att du tilltalas av den rockiga klädstilen. Det är en unisexstil som kan göras personlig, mjukare och hårdare beroende på hur du är som person. Stilen passar även alla åldrar och försvinner aldrig helt från modevärlden. Till traditionell rockstil förknippas svarta, gärna lite trasiga jeans, läderbyxor, kedjor, nitar och skinnjacka. Bandlinnen och t-shirts med tryck är också klassiker.

En bred stil

Rockmusiken föddes på 1950-talet ur bluesen tack vare elgitarrens och trummornas intåg. Rocken sägs vara en av vår tids viktigaste rörelser när det gäller just musik och populärkultur. Idag är spannet väldigt brett gällande vad som är rock och därför kan du även skapa en mycket personlig stil, vilken är inspirerad av rocken. Ditt uttryck beror helt på vad du själv anser är rock och inte.

Vilken typ av rockstil du bör satsa på beror så klart även på vad du tycker är snyggt och känner dig bekväm i. Ett tips är att våga prova ett plagg även om du tvekar. Kanske slutar det med att du fastnar för rockabilly-stilen? Just denna rockinriktade stil har starka 50-tals influenser. Som tjej eller kvinna är det vanligt med knälånga klänningar eller kjolar i en något utsvängd modell.

Rockig stil med feminina inslag

Om du tycker om den rockiga stilen, men ändå vill vara feminin i din framtoning är ett tips att matcha byxor och kjol i läder med ett linne eller skjorta med spets eller blommor. För dig som inte vill bära äkta skinn finns det idag fina imitationer som dessutom är billigare. Du kan också mjuka upp din outfit med sjalar, smycken som örhängen, ett par pumps och en mjuk sminkning.

Också du som inte definierar dig som kvinna kan lätta upp den hårdaste rockstilen med accessoarer eller välja en stilbrytning på skjortan eller skorna. Gillar du inte stilbrytningar men ändå önskar ha en mildare rockstil är ett tips att välja svarta jeans, en grå t-shirt och ett par rockigare sneakers. Matcha med en jeansjacka i ljus- eller mörkblå denim. Stilen blir avslappnad med med en rockig känsla.

Anpassa efter årstiderna

Du kan klä dig rockigt oavsett årstid genom attityd, accessoarer och detaljer. Varma dagar hemma eller utomlands kan du välja linnen istället för långärmade skjortor. Detaljer som fixar looken är bland andra en utskuren rygg som samtidigt gör plagget mer spännande eftersom det får linnet att sticka ut, tryck med rosor och dödskallar eller bandlinnen så kallad merchandise. Gillar du klänningar är de perfekta under somriga dagar då du längtar efter svalka.

Självklart kan en rocker bära shorts. Jeansshorts är ju klassiskt och för att få till den rockiga looken får de gärna vara lite slitna och uppfransade. En hardcore rockare fixar detta själv genom att klippa av ett par jeans, dra upp lagom mycket fransar i byxbenen och sandpappra på tyget om det inte skulle vara tillräckligt slitet. Cargoshorts med tryck på låret är snyggt och lämpligt för hårdrockare.

Glöm inte jackan

En jacka sätter den slutliga pricken och du bör därför vara noga i ditt val av ytterplagg. Är det endast lite kyligt kan en jeansväst i blå eller svart denim vara ett alternativ. För kallare dagar kanske en fodrad bomberjacka eller bikerjacka är mer lämplig. Jackorna finns för både herrar och damer samt som unisex. Du som har en feminin rockabillystil kan exempelvis välja en snygg kappa med skärp och dubbelknäppning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *